Üdvözöljük a Gál Ferenc Egyetem tudományos folyóirata, a Deliberationes folyóirat honlapján.  Amennyiben kéziratot szeretne beküldeni a szerkesztőségünkbe kérjük, olvassa el a Kézirat beküldésének folyamatát.

Kézirat beküldésének folyamata

1. Kezdés
A Deliberationes az Open Journal System (OJS3) keretrendszerét használja publikálásra. A Deliberationes eredeti, máshol még meg nem jelentetett, más folyóirathoz párhuzamosan be nem nyújtott tanulmányokat fogad.  

A kézirat beküldéséhez regisztrálnia kell a honlapon. Regisztrációt követően kap jogosultságot a kéziratának beküldésére.

Elsőként adja meg a kézirat alapadatait, úgymint a beküldött anyag nyelve, a választott rovat meghatározása. Az alábbi rovatok közül választhat: Tanulmány rovat, Tematikus rovat, Szemle rovat, In memoriam rovat.

A beküldött kéziratnak meg kell felelnie az alábbi előírásoknak:

  • A beküldött kézirat nem lett korábban publikálva, és megelőzően egy másik folyóiratnál sem lett lektorálva (bővebb magyarázatot lásd az Útmutató Szerzőknek résznél).
  • A beküldési állománya OpenOffice, Microsoft Word vagy RTF document fájlformátumban van.
  • Ahol rendelkezésre állt, a hivatkozásokhoz az URL címek is megadásra kerültek.
  • A szöveg szimpla sorköz szerkezetű, 12-es betűméretet használ. Dőlt szövegezést használ aláhúzás helyett (kivétel az URL címek), és az összes illusztráció, ábra és táblázat a szövegtörzs megfelelő szakaszában található és nem a dokumentum végén.
  • A szöveg betartja, és megfelel a Formai követelményekben felvázolt stílus- és bibliográfiai követelményeknek.

2. Beküldendő anyag feltöltése
Ebben a menüpontban tudja feltölteni a kéziratot és annak mellékleteit (Kézirat szövege – Irodalomjegyzék - Táblázatok és diagramok – Képek – Egyéb)
Több fájlt is csatolhat. Minden feltöltés után válassza ki a feltöltött dokumentum típusát.

3. Metaadatok megadása
Adja meg a kézirat címét és alcímét (amennyiben van) magyar és angol nyelven.

Absztrakt*
Kérjük, magyar és angol nyelven is adja meg a maximum 250 szóból álló, bekezdésekre tagolt (1-2 mondat bekezdésenként) absztraktot.

Kulcsszavak*
Kérjük, adja meg a kéziratához tartozó kulcsszavakat magyar és angol nyelven. 3-5 szó vagy kifejezés. Mindegyik után nyomjon egy entert.

Hivatkozások*
Kérjük, hogy abban az esetben is adja meg itt a kézirat teljes referencia listáját, ha azt 2. Beküldendő anyagok feltöltése menüpontban már külön fájlként csatolva megtette.

Források, jogok, támogatók
Amennyiben a beküldött kézirat más forrásból származik, ezen a felületen tudja megadni az URL címet és/vagy a forrás megnevezését.
Amennyiben a beküldött kézirat támogatói forrásból készült el, itt jelölheti, illetve megadhatja, hogy kézirat jogai kit illetnek meg.

4. Megerősítés és a Beküldés befejezése
Beküldés előtt lehetősége van áttekinteni, módosítani az eddig feltöltött kéziratot és a megadott adatokat. A Beküldés befejezése gombra kattintva megtörténik a kézirat beküldése. A szerkesztők a formai ellenőrzést követően rendszerüzenetben értesítik a további teendőkről és határidőkről.